Súgó

Üdvözöljük!

Ez a közösség termékeink és szolgáltatásaink szakembereinek és rajongóinak szól.
Ossza meg és vitassa meg a legjobb tartalmat és új pályázati lehetőségeket, kérdéseit, értékteremtő szakmai tapasztalatait.

Ez a szakemberek és a programjaink és szolgáltatásain iránt elkötelezettek közössége. Ossza meg és szóljon hozzá a legjobb bejegyzésekhez és új marketing ötletekhez, építse fel a szakszerű profilját és legyen közösen egy jobb marketingje.

Ez a közösség hivatásos és lelkes felhasználók, partnerek és programozók számára készült. Kérdéseket tehet fel a következőkről:

  • hogyan telepítse az Odoo rendszert egy sajátos infrastruktúrához,
  • hogyan állítsa vagy szabja személyre az Odoo rendszert a sajátos üzleti követelményekhez,
  • mi a legjobb módja az Odoo rendszer felhasználásának egy sajátos üzleti igényben,
  • hogyan fejlesszen a szükségleteihez modulokat,
  • sajátos kérdés az Odoo rendszer szolgáltatás ajánlatairól, stb.

Mielőtt feltenné a kérdést - kérjük, mindenképpen keressen hasonló kérdést. A cím vagy címke alapján kereshet. Az is rendben van, ha megválaszolja a saját kérdését.

Kérjük, ne tegyen fel túl szubjektív és érvelő kérdéseket, vagy olyat ami nem releváns a közösség számára.

Csak gyakorlati, megválaszolható kérdéseket tehet fel a tényleges problémák alapján. A csevegő, nyílt végű kérdések csökkentik az oldal hasznosságát, és a többi kérdést szorítanak ki a főoldalról.

Annak elkerülése érdekében, hogy kérdését megjelöljék és esetleg eltávolítsák, kerülje a szubjektív kérdések feltevését ott, ahol…

  • mindegyik válasz egyenlően érvényes: “Mi a kedvence ______?”
  • a válaszát megadta a kérdésével együtt, és még több választ vár: “Én ______ használom ______ erre, te mit használsz?”
  • nincs aktuális megoldandó probléma: “Kíváncsi vagyok, ha más ember is így érez mint én.”
  • elkezdtünk egy, feltételezett, nyílt-végű kérdés megadását: “Mi van ha ______ történt?”
  • ez egy zavarosan összeszedett kérdés: “______ szívás, igazam van?”

Ha megfelel ezeknek a példáknak, vagy ha a kérdés feltevésére az a motivációja, hogy „Szeretnék részt venni egy ______ témájú vitában”, akkor nem itt, hanem a levelezőlistánkon kell feltennie a kérdést. Ha azonban az a motivációd, hogy „Szeretném, ha mások elmagyaráznák nekem ______”, akkor valószínűleg jól vagy.

(A fenti rész a Stackoverflow GYIK-jából származik.)

További:

  • A válaszoknak nem szabad kiegészíteniük vagy kibővíteniük a kérdéseket. Ehelyett vagy szerkessze a kérdést, vagy adjon hozzá egy kérdésre vonatkozó megjegyzést.
  • A válaszok nem kommentálhatnak más válaszokat. Ehelyett inkább a többi válaszhoz fűzzön megjegyzést.
  • Válaszoknak nem szabad másik kérdésekre hivatkoznia. Ehelyett adjon egy kérdés észrevétel utalást "Lehetséges, hogy ismétlése ennek...". Azonban, megengedett másik kérdésekre vagy válaszokra hivatkozó elérési út beillesztése az idevonatkozó további információ nyújtásához.
  • Válaszok nem lehetnek csak link elérési utak, mint megoldás. Inkább szolgáltasson egy teljes körű leíró szöveget a válaszában, még akkor is, ha az egy másolás/beillesztés. Linkeket szívesen vesszük, de azok legyenek a válaszok kiegészítői, forrásra hivatkozások vagy további olvasnivalók.

A válaszoknak nem szabad kiegészíteniük vagy kibővíteniük a kérdéseket. Ehelyett vagy szerkessze a kérdést, vagy adjon hozzá egy kérdésre vonatkozó megjegyzést.

A válaszok nem kommentálhatnak más válaszokat. Ehelyett inkább a többi válaszhoz fűzzön megjegyzést.

A válaszoknak nem csak más kérdésekre kell utalniuk. Helyette adjon hozzá egy hozzáaszólást, amelyben jelzi, hogy "Lehetséges másolat ... . Azonban az jó, ha más kérdésekre vagy válaszokra mutató hivatkozásokat tartalmaz, amelyek releváns kiegészítő információkat nyújtanak.

Válaszok nem lehetnek csak link elérési utak, mint megoldás. Inkább szolgáltasson egy teljes körű leíró szöveget a válaszában, még akkor is, ha az egy másolás/beillesztés. Linkeket szívesen vesszük, de azok legyenek a válaszok kiegészítői, forrásra hivatkozások vagy további olvasnivalók.

A válaszokkal nem szabad vitákat indítani Ez egy közösségi Kérések és válaszok, nem egy vitacsoport. Kérjük, kerülje a viták folytatását a válaszaiban, mivel ezek hajlamosak rontani a kérdések és válaszok lényegét. Rövid megbeszélésekhez kérjük, használja a hozzászólás lehetőséget.

Amikor egy kérdés vagy válasz pozitív szavazatot kap, az azokat közzétevő felhasználó szerez néhány pontot, amelyeket "karma pontoknak" neveznek. Ezek a pontok a közösség iránti bizalom durva mércéjeként szolgálnak. E pontok alapján fokozatosan különféle moderációs feladatokat rendelnek a felhasználókhoz.

Ha például érdekes kérdést tesz fel, vagy hasznos választ ad, akkor a hozzászólását feljebb szavazzák. Másrészt, ha a válasz félrevezető - le lesz szavazva. Minden egyes igen szavazat 10 pontot generál, minden egyes ellenszavazat 10 pontot von le. Egy kérdésre vagy válaszra naponta legfeljebb 200 pont gyűjthető. A végén található táblázatban a moderálási feladatok egyes típusaira vonatkozó hírnévpont-követelményeket ismertetjük.

A webhely célja egy releváns tudásbázis létrehozása, amely megválaszolja az Odoo-val kapcsolatos kérdéseket.

Ezért a kérdéseket és válaszokat wiki oldalakként szerkeszthetik a webhely tapasztalt felhasználói a tudásbázis tartalmának általános minőségének javítása érdekében. Az ilyen kiváltságokat a felhasználói karma szintjén adják meg: ugyanezt megteheti, ha a saját karmája elég magas lesz.

Ha ez a megközelítés nem megfelelő Ön számára, úgy kérjük tartsa tiszteletben a közösséget.

Itt egy táblázat a jogosultságokkal és a karma szintekkel